POLITYKA PRYWATNOŚCI

Szanowni Państwo!

W zwi─ůzku z obowi─ůzuj─ůcymi przepisami Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym w dalszej cz─Ö┼Ťci ÔÇ×RODOÔÇŁ) chcieliby┼Ťmy poinformowa─ç, i┼╝ posiadane przez nas Pani/Pana dane osobowe s─ů przetwarzane w spos├│b nale┼╝yty i w pe┼éni odpowiadaj─ůcy postanowieniom RODO oraz postanowieniom ustawy o ochronie danych osobowych.

D─ů┼╝─ůc do zrealizowania wszelkich obowi─ůzk├│w wynikaj─ůcych z faktu przetwarzania Pani/Pana danych osobowy, poni┼╝ej zamieszczamy kr├│tk─ů informacj─Ö o zasadach tego przetwarzania, o Pani/Pana uprawnieniach oraz o naszych obowi─ůzkach. Bardzo prosz─Ö o uwa┼╝ne zapoznanie si─Ö z przedmiotow─ů informacj─ů i w razie jakikolwiek pyta┼ä prosz─Ö o kontakt zgodnie ze wskaz├│wkami znajduj─ůcymi si─Ö poni┼╝ej.

INFORMACJA DOTYCZ─äCA OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem Danych Osobowych (Administratorem) jest:

Sp├│┼éka OMNI EUROPE sp├│┼éka z ograniczon─ů odpowiedzialno┼Ťci─ů sp├│┼éka komandytowa z siedzib─ů w Krakowie, ul. Kupa 3, 31-057 Krak├│w

Przekazane Administratorowi Pani/Pana dane osobowe przetwarzane s─ů, poniewa┼╝ jest to niezb─Ödne do wykonania umowy, kt├│rej Pani/Pan jest stron─ů lub te┼╝ jest to niezb─Ödne do cel├│w wynikaj─ůcych z prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora. Pod poj─Öciem prawnie uzasadnione interesy Administratora nale┼╝y rozumie─ç konieczno┼Ť─ç przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zwi─ůzku z realizacj─ů umowy, kt├│rej nie jest Pani/Pan co prawd─ů stron─ů, ale w kt├│rej realizacji bierze Pani/Pan czynny i ┼Ťwiadomy udzia┼é lub, kt├│rej realizacja wp┼éywa bezpo┼Ťrednio na Pa┼äskie uzasadnione prawa i interesy.

Co do zasady Pani/Pana dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane wy┼é─ůcznie przez Administratora lub przez podmioty z Administratorem powi─ůzane osobowo, lub kapita┼éowo, aczkolwiek czasami mo┼╝e zaj┼Ť─ç konieczno┼Ť─ç udost─Öpnienia przedmiotowych danych osobowych innym odbiorcom danych, w szczeg├│lno┼Ťci podmiotom wsp├│┼épracuj─ůcym z Administratorem i realizuj─ůcym us┼éugi na jego rzecz, takim jak: podmioty ┼Ťwiadcz─ůce Administratorowi us┼éugi prawne, notarialne, doradcze, finansowe, transportowe, monta┼╝owe lub informatyczne oraz s─ůdom i organom administracyjnym, gdy zajdzie taka konieczno┼Ť─ç lub, gdy obowi─ůzek taki b─Ödzie wynika┼é z przepis├│w prawa powszechnie obowi─ůzuj─ůcego albo, gdy b─Ödzie to realizowane wy┼é─ůcznie na Pani/Pana pro┼Ťb─Ö.

Ma Pani/Pan prawo dost─Öpu do tre┼Ťci swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usuni─Öcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, uzyskania kopii danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych (do Prezesa Urz─Ödu Ochrony Danych Osobowych), gdy uzna Pani/Pan, ┼╝e przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych, albo Pani/Pana uzasadnione interesy.

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane b─Öd─ů przez Administratora wy┼é─ůcznie w celu realizacji umowy, o kt├│rej mowa powy┼╝ej. Ponadto Pani/Pana dane osobowe zostan─ů usuni─Öte, gdy ju┼╝ nie b─Ödzie uzasadnionego wymogu posiadania ich do dozwolonych cel├│w, a Administrator nie b─Ödzie zobowi─ůzany, zgodnie z prawem, nadal przechowywa─ç takich danych lub w inny spos├│b uprawniony, aby to robi─ç. W szczeg├│lno┼Ťci, Pani/Pana dane osobowe zostan─ů zachowane, gdy b─Ödzie to konieczne, by Administrator m├│g┼é dochodzi─ç roszcze┼ä lub broni─ç si─Ö przed roszczeniami, do ko┼äca odpowiedniego okresu przedawnienia lub do czasu uregulowania przedmiotowych roszcze┼ä.

Pana/Pani dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane wy┼é─ůcznie na terenie Unii Europejskiej oraz nie b─Öd─ů przetwarzane w spos├│b zautomatyzowany (w szczeg├│lno┼Ťci polegaj─ůcy na profilowaniu).

Podanie przez Pani─ů/Pana danych osobowych nie jest wymagane przez przepisy prawa powszechnie obowi─ůzuj─ůcego, aczkolwiek jest niezb─Ödne do realizacji umowy, o kt├│rej mowa powy┼╝ej. Niepodanie przedmiotowych danych osobowych ca┼ékowicie uniemo┼╝liwia┼éoby ┼Ťwiadczenie us┼éugi przez Administratora.

Mo┼╝e Pani/Pan zrealizowa─ç przys┼éuguj─ůce Pani/Panu uprawnienia poprzez kontakt z Administratorem (osob─ů wyznaczon─ů w tym celu do kontaktu), wysy┼éaj─ůc wiadomo┼Ť─ç poczt─ů tradycyjn─ů na adres ul. Legion├│w Pi┼ésudskiego 15, 32-800 Brzesko lub te┼╝ za po┼Ťrednictwem poczty elektronicznej wysy┼éaj─ůc wiadomo┼Ť─ç mailow─ů na adres skrzynki elektronicznej Administratora daneosobowe@omnicorp.pl, lub te┼╝ telefonicznie dzwoni─ůc pod numer: +48 14 685 33 31.

Z wyrazami szacunku.
Zespół OMNI EUROPE sp. z o.o. sp. k.